luni, 27 ianuarie 2014

Tratament natural pentru astigmatismul miopic


Tratament natural pentru astigmatismul miopic
Daca suferiti de astigmatism miopic, este important sa stiti ca exista o alternativa naturala de a trata aceasta afectiune.  Sunt anumite plante ale vederii care pot fi folosite pentru tratamente aplicate ochilor.

„Se folosesc pentru uz extern, de regula sub forma infuziei combinate, avand efecte antiinflamatoare oculare, antialergice, antiinfectioase. Unele dintre aceste plante, de exemplu frunzele de corn, sunt creditate chiar cu o misterioasa proprietate de a vindeca boli cum ar fi miopia sau astigmatismul. Aceasta, in timp ce silurul a fost folosit, cu succes in unele cazuri, pentru tratarea cancerului localizat in apropierea ochilor, a tulburarilor de vedere care apar odata cu varsta si chiar pentru ameliorarea complicatiilor oculare grave ale unor boli cum ar fi diabetul sau scleroza multipla. Iata in continuare cateva elemente despre folosirea acestor plante:
Prepararea infuziei combinate se face simplu, punand 1-2 lingurite de pulbere de planta uscata la macerat, in jumatate de pahar de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul obtinut astfel se pune deoparte, iar planta ramasa se opareste cu o jumatate de pahar de apa clocotita si se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. In final se combina cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un pahar de infuzie combinata, care se foloseste pentru comprese si pentru spalaturi oculare.”

Cateva alternative oferite de medicina naturista:


„Silurul (Euphrasia rostkoviana) - se umezeste un tifon cu infuzie combinata de silur (2 lingurite la jumatate de pahar de apa) si se aplica pe pleoape vreme de o ora. Aplicatia se repeta zilnic si este folosita contra bolilor tumorale cu localizare in zona oculara, contra afectiunilor degenerative ale ochilor, contra conjunctivitelor si blefaritelor de natura infectioasa.

Albastrelele (Centaurea cyanus) - se face dupa reteta prezentata mai sus o infuzie combinata din flori de albastrele, la care se adauga apoi o lingurita rasa de sare. Cu acest preparat se fac spalaturi ale ochilor contra infectiilor oculare, pentru incetinirea ritmului de evolutie a cataractei, pentru ameliorarea vederii in cazul diabetului. Este un remediu cu o eficienta dovedita pentru incetinirea ritmului de evolutie a hipermetropiei.

Cornul (Cornus mas) - se prepara o infuzie combinata din doua lingurite de frunze uscate la un pahar cu apa, infuzie la care se adauga o lingurita de sare. Se fac spalaturi oculare zilnice cu acest preparat, tratamentul durand minimum doua luni. Indicatia majora este tratamentul miopiei, inclusiv al miopiei progresive.”

Pe langa acestea, putem avea in vedere si sfaturile pe care ni le ofera un utilizator pe un forum legat de tratarea naturista a afectiunilor oculare. Acest utilizator ne propune un set de tehnici care sa ne ajute pentru a inlatura tensiunile oculare:


“1 Puneti-va degetele in crestet si odihniti-va ochii in podul palmelor. Relaxati-va intreg corpul, lasindu-va toata greutatea capului asupra miinilor. Ramineti in aceasta pozitie timp de 20 de secunde. 


2 Fixati podul palmelor in dreptul sprincenelor. Inspirati adinc si expirati lasindu-va miinile sa alunece dinspre interiorul sprincenelor spre exterior, catre timple, „netezind” intreaga frunte. Repetati de patru ori.


3 Fixati policele in dreptul sinusurilor, la baza nasului. Cum aceasta zona este foarte sensibila, nu va sprijiniti cu toata greutatea capului, ci executati o presiune care sa va asigure confortul. Mentineti 10 secunde, apoi relaxati. Repetati de patru ori. Aceasta tehnica nu se recomanda doar in cazul ochilor obositi, ajutind si la eliminarea congestiei sinusurilor si la calmarea durerilor de cap.


4 Plasati degetele mijlociu si aratator ale fiecarei miini pe timple si, executind o presiune usoara, suportabila, relaxati-va capul si gitul. Inspirati adinc si, in momentul expiratiei, rotiti usor degetele in sensul miscarii acelor de ceasornic. Repetati de patru ori. Puteti executa exercitiul si fara sa rotiti degetele, presiunea usoara fiind suficienta.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu